Публикуваме без редакция разследването и коментара на varnahot.com, тъй като засяга

...
Публикуваме без редакция разследването и коментара на varnahot.com, тъй като засяга
Коментари Харесай

Варна хот: След 6 години гръмки обещания ремонта на Аспарухов мост все още е мираж

Публикуваме без редакция следствието и коментара на varnahot.com, защото визира изключително рискова тематика за Варна - сигурността на Аспарухов мост.

" Наближават следващите избори и варненци ще бъдат облъчвани с следващите обещания и красиви картинки. От изборите през 2013 до в този момент дежурното заричане на кмета Портних бе ремонта на Аспарухов мост.

През годините сагата с ремонта на Аспарухов мост мина през доста и разнообразни стадии. Имаше обещания за разширение на моста, имаше хрумвания за повдигането му, имаше договаряния с международни архитекти, които се оказаха покойници, а сумите нужни за ремонта на моста непрекъснато набъбваха и от 5 милиона лева стигнаха до умопомрачителните 200 милиона лв.!

Последно в края на месец април кмета Портних разгласи започването на дълго чакания ремонт на моста през идващия месец май. Местните медии се надпреварваха да пускат гръмки заглавия за ремонта. “Новината ” още веднъж провокира стотици благодарности в обществените мрежи. Още тогава ниепредупредихме в публикация, че е рано за “Браво ” и че към този момент имаме следващите предизборни обещания. За страдание още веднъж се оказахме прави!

Само десетина дни по-късно кмета Иван Портних съобщи, че обещания ремонт на Аспарухов мост през месец май се отсрочва, само че ще се случи “скоро ”! От тогава по тематиката нито дума.

Ние сме уверени, че с наближаването на изборите на варненци още веднъж ще им се обещае ремонт на моста! За всички бързащи на бравосват за обещания ще пуснем къса последователност на обещанията за ремонт на Аспарухов мост. Може би напълно случайно обещанията постоянно съвпадаха и наближаващи избори,  парите постоянно бяха сигурни един път от бюджета, след това от икономии, по-късно от контрабандата, сумите варираха от 16 до 100 милиона лв..

30.11.2014 г.  Иван Портних: “Започваме ремонт на Аспарухов мост! Ще бъде укрепен, ще поставим изолираност и ще има велоалеи! “ – незначителни детайлности като периоди кмета не показва. изявлението е оповестено във всички медии и кмета е заплатен със стотици “Браво, кмете ”за ……. обещания?!?

01.12.2014 г.   Иван Портних:  “Започна проектирането на ремонта. Скоро стартира е ремонта! “ – конкретника естествено няма, само че “Браво, кмете ” има на кг. Публикации в медиите също…

22.12.2014 г.      Иван Портних:  “Скоро стартира ремонта на аспарухов мост. обезпечени са 16 млн.лв. ” – още веднъж имагинерни думи без конкретика, само че получена мощна вълна от “Браво, кмете ” още веднъж за ……. думи!?!

02.02.2015 г.   Иван Портних:   “Започваме ремонта на Аспарухов мост след края на зимния интервал “ – ето тук се появява някакъв сякаш съответен период. Естествено сами виждате, че не е спазен. Това не пречи да се съберат следващите аплаузи и медийно отразяване.

24.02.2015 г  Иван Портних:    “Скоро започваме ремонта на Аспарухов мост. Ще бъдат построени пешеходни зони и велоалеи. 16 млн.лв са отделени от държавния бюджет. ” – изявлението е отразено на всички места и естествено кмета още веднъж е приветстван и още веднъж за …….. обещания?!?!?

06.04.2015 г.  Иван Портних:   “През месец май ще стартираме с процедурите по ремонта. по-късно започваме и ремонта. Ще бъдат усвоени 35 млн.лв ” – следващото бодряшко изявление, което също е необятно отразено и бурно приветствано. Нито една медии не се сети да попита за някакви срокове…

08.04.2015 г.   Иван Портних:    “Предстои ремонта на Аспарухов мост. След диалог с премиера са обезпечени 35 млн.лв. ” – тук човек към този момент изпада в трогване. Няма по какъв начин да не стане този път ремонта – Премиера персонално е дал пари. Да но Не, както се споделя. Всичката пара отново е в свирката.

22.05.2015 г. Иван Портних:   “С началото на пролетта започваме и цялостния ремонт на Аспарухов мост! ” – естествено кмета очевидно е бил заплеснат и не е прецизирал коя пролет.

08.07.2015 г. Иван Портних:   “От Варна стартира България! Започваме ремонта на Аспарухов мост! ” – Поредният комсомолски девиз, който всички медии разгласяват под строй и следващите дежурни “Браво, кмете ” от интернет.

08.08.2015 г. Иван Портних:   “Варна обмисля ремонта на Аспаруховия мост. В момента се вършат проекти по какъв начин да стане това. В плана се обмисля да се заложи и повдигането на височината на моста с 10 метра, с цел да може в езерото, където ще се реалокира пристанището, да влизат най-големите контейнеровози. ” – Няма пари за закърпване на дупките по моста, само че се обмислят грандомански проекти…

19.09.2015 г. Иван Портних:  “Напролет ще стартира ремонтът на Аспаруховия мост във Варна. Той ще стартира от първото оборудване, чието положение е най-тежко – там е връзката с огромните товари от вътрешността на врата. Това оборудване е първото, което ще бъде ремонтирано дружно с поредност уреди като част от моста. Самият мост е най-скъп. ” – Тук към този момент с изключение на времето за начало на ремонта се влиза към този момент и в конкретика кое първо ще бъде ремонтирано. по какъв начин да не му повярва човек …

16.10.2015г    Иван Портних:   “Аспарухов мост ще претърпи цялостна рехабилитация. Той е включен в държавната капиталова стратегия. ” Е тук нещата към този момент са бетон. Правителството е това ей, не е смешка работа. Оказа се следващия кьорфишек на кмета…

28.01.2016 г. Иван Портних:   “С парите от контрабандата започваме ремонта на Аспарухов мост! ” – за жалост вместо ремонт получихме следващия ….заем!

21.02.2016 г. Иван Портних:    “Стартира ремонта на Аспарухов мост! Първата сума от 5 млн.лв към този момент е обезпечена! ” – да се просълзи от трогване човек. Доживяхме! Уви! Нарязаха десетина дупки пред Корабостроителницата, ремонтираха ги и ……. очевидно за 5 млн. ще е толкоз …

20.04.2019 g. Иван Портних:  “Ремонтът на Аспарухов мост ще стартира през месец май. Този път ремонт на моста сигурно ще има и за това може да удостовери и зам.министър Нанков! ” Тук към този момент с ръка на сърцето не можем да кажем, че кмета Портних излъга, тъй като той даде обещание ремонт на моста през месец май, само че напълно прозорливо не загатна през коя година това ще се случи. Все отново ние считаме, че думата на кмета тежи и той не дава обещание неща. които не извършва.

На идващите локални избори може да гласувате още веднъж за Портних, тъй като ви дава обещание ремонт на моста – по този начин както го даде обещание за изборите през 2013, след това и през 2015. Едно нещо може да се признае на Иван Портних – индивидът е сериозен и пореден! Никога не си трансформира обещанията! Браво, кмете!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР